VISSZA

MAGUS

Hegyezett fa cölöp

Fenyőből készült cölöp, melynek felülete impregnált, így időjárásálló és hosszú élettartamú. Alkalmas kisebb kerítés építésére, kerti támrendszer kialakítására, valamint a frissen ültetett fák megtámasztására.
Készült Európában

Előnyök

- Széleskörű felhasználhatóság: lakossági kerítés építéshez, állattartás során a kültéri karámok kerítésének támoszloplaként, mezőgazdasági ültetvények bekerítéséhez készített kerítés oszlopaként, de akár növénytámaszként is.
- Nyomás alatt impregnált, azaz egy erre kifejlesztett kamrában (autokláv) végzik a faanyag tartósítását, ahol az időtartam és az impregnáló anyag mennyisége is szabályozva van. A nyomás alatti impregnált fa termékek szerkezetébe mélyen beszívódik az impregnáló anyag, tehát nem csak felületi bevonatot képez. Az eljárás megóvja az ágyásszegélyt a korhadástól, a penészedéstől, az elszíneződéstől és a kártevőktől.
- Dróthálóval, vadhálóval, villanypásztorral vagy fa kerítéslécekkel kiegészítve esztétikus és stabil kerítés építhető a segítségükkel.
- Növénytámaszként történő használat esetén érdemes a karót már a növény ültetésekor elhelyezni, így ekkor kevésbé sérül annak gyökérzete.
- Ideális megoldást jelenthetnek hosszú távú kültéri használatra, karbantartás nélkül.
- Egy oldala hegyezett a még könnyebb telepítés érdekében. Ha köves a talaj, a karó lapos végénél ütve könnyebben belemegy a talajba.
- Erős, tartós, időjárásálló.
- Több karót egymáshoz rögzítve gúla formát vagy támrendszert is építhetünk.
- Szezonáli használat esetén élettartamuk növelhető, ha gondosan elteszi őket a virágágyások őszi felszámolásakor. Alaposan távolítson el minden, akár már elszáradt vagy még zöld növényi részt. A karóra tapadt földdel várjon, amíg a föld meg nem szárad, majd távolítsa el egy erős dörzskefe segítségével és permetezze be a karót hígított fehérítővel. Ezzel a módszerrel minden lehetséges szennyeződés semlegesíthető.
- Dekorációs vagy egyéb barkács célra is kiváló!

Jellemzők

- Anyaga: Fenyő
- Felületkezelése: Fa impregnálás autokláv eljárással (III)
- Színe: natúr
- EU-ban gyártott termék

Helyezzen ide
Hozzáadás a kedvencekhez

A kívánt terméket vagy viszonteladót húzza át a szövegtől balra található üres területre..

Kedvenceit az „Ön kedvenc termékei” oldalon, vagy ismételten a szívre kattintva találja meg..