Vissza a listához

Termessze a legjobb paradicsomot

A fagyveszély elmúltával ideje elültetni a palántákat a jól előkészített és alaposan megmunkált talajba, hogy a gyökereik jól fejlődhessenek. Használjon nevelőházat, nem szőtt textíliát, fóliát vagy fóliasátrat az időjárással szembeni védekezéshez.

Védőeszközök paradicsomneveléshez

A különböző fajtáktól függően számos módja van a paradicsomnevelésnek.

– a speciális paradicsomnevelő fóliasátrak az egészséges növényneveléshez és termésnöveléshez ideális mikroklíma létrehozásával mozdítják elő a növények növekedését. A Paradicsom Üvegházzal egyszerre három vagy négy paradicsomtövet helyezhet védelem alá, valamint elkerülheti a meleg és nedves környezetben elszaporodó penészgombát.

– ha tíz vagy annál is több paradicsomtövet nevel, használja védelmükre a Tomato Cover-t . Ezzel a nem szőtt textíliából készült huzattal külön-külön be lehet takarni a paradicsomtöveket a növekedés ösztönzése, illetve a sérülékeny növényeknek az időjárással szembeni védelme érdekében. 

– a Tomato Tube a gyorsabb növekedésben segíti a növényeket. Az áttetsző sárga, UV-kezelt, 50 mikron vastagságú polietilénből készült cső úgy viselkedik, mint egy üvegház, vagyis felgyorsítja a növekedést és gazdagítja a növények termését. A szellőzés biztosítása és a megbetegedések kockázatának csökkentése érdekében a fólia perforált kivitelben kapható. A Tomato Tube könnyen felállítható – egyszerűen csak húzza a paradicsomtőre és a tetején rögzítse a karóhoz. 

  • Termessze a legjobb paradicsomot

    Tomatex nem szőtt textíliaszövet is alkalmas a paradicsomtövek nevelésére. Levegő- és vízáteresztő, ennél fogva szavatolja az egészséges növekedéshez szükséges légmozgási és nedvességi körülményeket. Ez a szövet jó szigetelő, valamint védi a növényeket az eső, szél és a hó károsító hatásaitól.

    – a paradicsomok fémvázas fóliasátor alatt is nevelhetők. Ezzel mintegy másfél hónappal kitolható a termésidő, illetve csökkenthetők az időjárási kockázatok; kisebb az öntözési és gyomlálási igény, bővebb termés várható.

    Most már csak azt kell eldöntenie, hogy a sok ízletes paradicsomfajtából melyiket szeretné elültetni. Kertje tündökölve várja őket.