Vissza a listához

Növényeink gondozása

Amint növényeink előbújnak a földből, rögtön a rovarok, és egyéb kártevők potenciális áldozataivá válhatnak. A szép termés, és a növények egészséges növekedésének biztosítására a nemkívánatos elemeket távoltartó, de a vizet, levegőt és fényt átengedő védelmi rendszert kell telepíteni.

A problémától függően számos megoldás áll rendelkezésre, vagyis a végleges megoldás csak választás kérdése

A madarak távoltartása:

A madarak által a gyümölcsösben okozott károk megelőzésére helyezzünk ki madárhálót, például Birdnet, Easynet vagy Pronet típusút. Így megvédhető a cseresznye,  az eper és a többi palánta a torkos betolakodóktól, akár még a sünöktől is. 

A meleg beköszöntésekor a salátát, babot és az epret is lehet átlátszó sátorral védelmezni a madarak ellen. A Birdnet sátor megvédi Önt ezektől a kis tolvajoktól. Könnyen felszerelhető, alig látható, üvegszálas kiképzésének köszönhetően pedig nagyon ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. A sátor cipzáras kivitelben készül,  hogy a gyümölcs könnyen betakarítható legyen.  

A rovarinvázió megállítása:

A rovarokkal szembeni védekezésnek számos módszere van – amelyektől gyakran mind a gyümölcstermesztők, mind a - fogyasztók ódzkodnak. 

Megoldás lehet a Protec vagy a Biocontrol háló, amely kiválthatja a rovarirtó szereket, és 100%-ban újrahasznosítható.

A Protec szőtt védőháló nem csak rovarok elleni védelemben nyújt segítséget, de az éjszakai hőmérsékletet is növeli 3-4 °C-kal. Szélfogó, jégeső ellen védelmet nyújt, árnyékoló hatású. Nagyon könnyen telepíthető, közvetlenül a növényre vagy fóliarúdra is helyezhető. Hosszú évekig használható. Káposztafélék védelmére Biocontrol finom szövésű halónk az ideális választás.

Rágcsálók és egyéb állatok elriasztása:

A fák törzse, és a bokrok rágcsálók és egyéb állatokkal szembeni védelmének hatékony és hosszú távú megoldása a Treex védőháló használata. E védőhálók kialakítása lehetővé teszi az ültetést követő egyszerű felhelyezést, továbbá a fa növekedése közben is helyén marad a törzs körül anélkül, hogy a növekedés folyamatát hátráltatná.

 • Növényeink gondozása

  Futó, illetve kúszónövények megtámasztása

  Amennyiben egyik-másik kúszónövény teljesen rendszertelenül növekszik, akkor érdemes bizonyos magasságba felfuttatni egy erre alkalmas támasztóháló segítségével. A Trellinnet kúszó zöldségnövényeinek megfelelő tartást ad. Ez a négyzetrácsos szövésű támasztóháló arra ösztönzi a növényeket, hogy egyformán növekedjenek,  valamint támaszt nyújt a babnak, uborkának, borsónak és a futóvirágoknak.  

  Jégkár elleni védelem

  A szélsőséges időjárás miatt sokkal gyakrabban alakulnak ki jégesők, melyek hatalmas kárt tudnak okozni terméseinkben. Hurkolt Hailnet védőhálónk erősített monofil anyagból készül, amely megfelelő védelmet nyújt a jégkárral szemben. A háló könnyen telepíthető és újra felhasználható. 

  A konyhakert nagyon sok gondozást, odafigyelést igényel, ami időigényes. A jó idő beköszöntével azonban azonnali kárpótlást nyújt a viruló virágok látványa, a megtermelt zöldségek, és gyümölcsök íze és zamata.