Vissza a listához

A növények és cserjék kötözése illetve rögzítése

A biztonságos rögzítési lehetőségeinkkel elegáns külsőt biztosíthat növényeinek s az eredmények magukért beszélnek majd.

Stílusos kertészkedés

Amint fái és más futónövényei elkezdenek növekedni, rögzítésük elengedhetetlenné válik meghatározott térben való rendezettségük és nevelésük szempontjából. Növényei ezáltal háborítatlanul növekedhetnek, és még szebbek lesznek. 

Növényei könnyű és hosszan tartó rögzítésére különböző típusú kötöző- és rögzítőanyagokat kínálunk.

A szintetikus rafia közismert kertészeti kötöző és az erélyes növekedésű növények rögzítésének hatékony eszköze. A természetes rafia ellenben egyszerre lehet díszítőelem és rögzítő is. A természetes rostú szizálkenderszál tökéletesen harmonizál a növényekkel és bármilyen típusú növényzet felkötözésére használható. 

A zöld színű kerti jutazsinór ágak kötözésére használható, ha az ágakat azonban sűrűn borítják a levelek, akkor erre a célra  az erős Jute zsinórt ajánljuk.

A paradicsomot karózni kell, ha azt akarjuk, hogy magasabbra és szebbre növekedjen. A Tomato clip (kapocs paradicsomhoz) rögzítők segítségével könnyen lehet irányítani növényünket a támaszték körül. Ezek a csipeszek könnyen közrefogják a szárat anélkül, hogy összeszorítanák, és elegendő helyet hagynak a növénynek a további növekedésre. Megfelelő támasztékkal növényei nem fognak összeesni saját súlyuk alatt vagy épp a zord időjárás miatt, ezt pedig a termés mennyiségében is meghálálják Önnek. 

  • A növények és cserjék kötözése illetve rögzítése

    A törékeny növények ágainak biztosítására jobb, ha Biflex-et használ, ami egy belső drótozattal ellátott habosított rögzítő eszköz, mely tökéletes a sérülés nélkül rögzíteni kívánt rózsák, kúszócserjék és egyéb kényes fajok számára.  

    A zöld színű műanyag Fix17 vagy 40 kötözőket a növények rácsos rögzítésére használják. Könnyű használatuk révén ezek a rögzítőelemek hasznos kiegészítők a konyhakertben is, ugyanis segítségükkel rögzíteni lehet a bogyós gyümölcsöt termő cserjéken elhelyezett védőhálót is.

    Az FP-Fix műanyag bevonatú drót erős és rugalmas, így segítségünkre lehet kerti növényeink formázásában. 

     Így az ágak kötözésével, a kerti ösvények megtisztításával és néhány kúszónövény megigazításával rövid idő alatt takaros kertet varázsolhat, amely így a maga eleganciájával új oldalát mutatja meg évszakról-évszakra.