Vissza a listához

Növényhajtatás és -nevelés

Takarófólia és fólia alagút használatával kedvezőbb környezeti feltételeket teremthet a palántaneveléshez és zöldségtermesztéshez.

Hogyan teremthet kedvezőbb feltételeket a növénytermesztéshez a hideg évszakokban?

A hideg napokon is mindig sok tennivaló akad a kertben – szellőztetni kell a hidegágyakat, ki kell nyitni a fóliasátrakat, le kell szedni a takarófóliát, stb. Mindez azt a célt szolgálja, hogy növeljük a hőmérsékletet, illetve hogy egy adott növény növekedési ciklusa kitolódhasson, illetve hamarabb elindulhasson. 

Ha szeretné, hogy az elültetett magok gyorsabban kicsírázzanak, fektessen közvetlenül a talajra és a magvakra Climatic 17 takarót, amely megtartja a föld által termelt természetes hőt és kedvező mikroklímát hoz létre.

Ez a takaró nem kerül sokba, átereszti a nedvességet és a levegőt valamint távol tartja az esetleges dézsmálókat (madarak és meztelen csigák).

Annak megakadályozására, hogy a leggyengébb fuvallattól is elrepüljön, rögzítse a takarót leszúró tüskékkel, de az első hajtások megjelenésekor lazítsa is meg őket, hogy a takaró alatt ne nyomódjanak össze a növények. Másik hasznos tipp, hogy ne ültessen semmit a takaró széléhez közel.

  • Növényhajtatás és -nevelés

    A korai növények számára kialakított speciális Climafilm kertészeti fólia egy átlátszó fóliatípus, amely a kedvező mikroklíma-teremtésen, valamint az eső, szél és fagy elleni hatékony védekezésen keresztül garantálja a jó termést. A fóliaalagút lehetővé teszi, hogy a fiatal hajtások egészségesen növekedhessenek, valamint megakadályozza a talaj kiszáradását. 

    A szilárd merevítőkkel ellátott fólia alagutak használata a növényhajtatás másik hatékony módja: 

    Az Easytunnel állítható fóliaalagút galvanizált acél merevítőkkel rendelkezik és tökéletes a korai növényhajtatáshoz. A szezon elején és télen is felbecsülhetetlen szolgálatot tehet a növénytermesztésnél. Harmonikaszerű keretének köszönhetően könnyen felállítható, így önnek többé nem lesz gondja a növények és a magvak növekedésének serkentésére.