Díszítse falát apácarácsra futtatott növényekkel

   Falfelületeit engedje át a természetnek, és változtassa kertjének e részeit hívogató zöld helyekké, ahol a kertészkedés, lustálkodás és álmodozás igazi élménnyé válik.
Készüljön buja növényzetre, a még a szomszédja körtefájánál is magasabbra kapaszkodó zöldbabra és a leghétköznapibb falfelületeket is virágba borító kúszónövényekre.

   Futtassa fel növényeit állítható apácarácsra

   A kúszónövényeknek az apácarácshoz hasonló támaszra van szükségük a növekedéshez. Az apácarácsot gyönyörűen díszítő és beborító növényekre jó példa a lonc, a lilaakác, a klemátisz, a jázmin és a csillagjázmin, a futórózsák, a golgotavirág, és a murvafürt (bougainvillea).

   Kötözze a növényeket a támasztékhoz és a szomszédjai hamarosan zöldülni fognak az irigységtől. Tekintse át tíz lépésből álló útmutatónkat az állítható apácarácsok felszereléséhez: 

   Mielőtt belekezd, győződjön meg arról, hogy kéznél vannak a következők:
   - állványzat csavarokkal és távtartókkal,
   - fúrógép,
   - kalapács,
   - csavarhúzó,
   - barkácsoláshoz értő ismerősünk nagyon kedves segítségnyújtása.
   2. Válassza ki a csavarok helyét. 120 cm hosszú rácshoz 4 csavarra lesz szüksége (a 4 sarok számára).
   3. A kijelölt helyeken távolítsa el a szegecseket. Ebben segítségére lehet a csavarhúzó.
   4. Jelölje meg a kifúrandó lyukak helyét (pl. ott, ahonnan eltávolította a szegecseket).

   5. Ekkor jön el a fúrás ideje. Gondosan ügyeljen arra, hogy a rácsokhoz tartozó tipliknek megfelelő fúrószárat használjon. Betonfal esetében használjon SDS-fúrószárat.
   6. A tipliket helyezze a kifúrt lyukakba, majd egy kalapáccsal verje be őket teljesen.
   7. A csavarokat helyezze a rácsra. A 2–3 cm-es távtartó lehetővé teszi, hogy a rács elálljon a faltól. Ennek a néhány cm-es kis eszköznek a segítségével a levegő áramolni tud a növény körül, amely ezáltal lélegzethez jut. Ez a távolság továbbá lehetővé teszi a növény számára, hogy a rács köré tekeredjen. Nagyobb kúszónövényekhez hagyjon akár 10–15 centiméternyi helyet.
   8. Helyezze a rácsot a falra, majd tekerje be a csavarokat addig, míg megfelelően nem rögzül a rács.
   10. Munkája végeztével tegyen egy lépést hátra, csodálja meg az eredményeket, és  jutalmazza meg önmagát egy pohár limonádéval.
   ... Ne feledje azonban, hogy a felszerelt rácshoz még egy növényre is szüksége lesz a kívánt csoda eléréséhez.

   • Díszítse falát apácarácsra futtatott növényekkel

    The trellis in all its forms

    A lehetőségek végtelenek, köszönhetően a sok különféle formájú, stílusú, árnyalatú és anyagú rácsoknak.

    Fa

    A fa a melegségre és eredetiségre vágyók számára jelent kiemelkedően esztétikus megoldást. Természetes módon illeszkedik a kert képébe és minden növényfajtával jól mutat. Ez a természetes apácarács a lombozattal harmonizáló zöld színben áll rendelkezésre, a személyre szabott látvány érdekében azonban át is festhető.

    Bambusz

    A bambuszhoz hasonló egzotikus fafajták nem korhadnak el és nem igényelnek gondozást. A bambuszrács ideális a japán stílust kedvelő kertépítők számára. Jelenleg a fekete bambusz a legdivatosabb.

    Fűzfavessző

    A fűzfavesszőből fonott apácarács biztosítja az egynyári futónövények által igényelt szilárd tartást. Már a reneszánsz kor kertjeiben is alkalmazták, ahol rugalmasságáról és szilárdságáról volt ismert. A fonott apácarács visszafogott stílusú és kiemeli a fehér és világos árnyalatú virágok szépségét.

    Műanyag

    A műanyag apácarácsot a kezdő hobbikertészek értékelik igazán. Korszerű alternatívát jelentenek a farácsokkal szemben, mert nem korhadnak és nem igényelnek gondozást. Az anyag színe változatos: zöld, fehér, mely az UV-kezelésnek köszönhetően nem fakul meg. Ez a rácstípus mind a hagyományos, mind a kortárs épületek esetében is alkalmazható, a választott színtől függően.

    Vegyes típus

    Amennyiben olyan apácarácsot keres,mely a fa szépségét a hosszú élettartammal ötvözi, akkor önnek a vegyes típusú apácarácsra van szüksége. Ez egy tökéletes fautánzat, és sokkal jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, rovaroknak és a korhadásnak. Ráadásul az UV-kezelésnek köszönhetően a színek sem fakulnak ki.

    Beltérre

    Támasszon apácarácsot az üvegház, a télikert vagy éppen a beépített terasz falának. Ezzel a csodálatos viktoriánus narancsos házakra emlékeztető pazar látványt teremthet helyiségeiben. Az apácarácsokra cserepes növények is felfuttathatók.

    Fém    

    Ez a fémből készült legyező alakú rács valódi liliommintázattal rendelkezik. Neoklasszicista megjelenésével a klasszikus stílusú házak (vidéki kúriák, városi házak és kőburkolatú házak) falait igencsak elegánssá teheti.

    A rács talpazatától 15 centiméteres távolságra ültetett futórózsával évszakokon átívelő, színes virágos színfoltot csempészhetünk kertünkbe.

   Nortene, a kert felfedezése
   Egykor passzívan figyeltük a kert növekedését, ma a kertépítőké a szó.
   1961

   Megszületik a kerttulajdonosok, virágos teraszokkal és zöld belső terekkel rendelkezők márkája A márka egyesíti a profi szaktudást és az amatőr kertészet tökéletes ismeretét

   2021

   A kert előtérbe kerül és művelése magas szinten történik. A Nortene bemutatja új online arculatát, mely praktikus és innovatív eszközök gazdag választékát kínálja mind a zöldségeskertek, mind a díszkertek számára. 100% fogyasztóbarát, 100% odafigyelés. A szabadtéri színpad új utakat keres, hogy a szenvedélyes kertészek tovább szépíthessék környezetüket és megoszthassák velünk, Önnel véleményüket a kerttel és a természet nyújtotta dekorációval kapcsolatos témákról.

   A NORTENE átadja a szót a kertészeknek.

   Csak egy kattintás, és ötletével ön is egy erős, szociális és 100%-ban zöld közösség tagjává válhat.

   Hol találhatja meg a NORTENE termékeit?
   • A kertészetekben, a kis- és nagykereskedésekben.
   • A nagy barkácsáruházakban.
   • Az önkiszolgáló mezőgazdasági üzletekben.
   Kapcsolat:

   INTERMAS EASTERN EUROPE KFT
   Baross u. 85/2
   H-2730 Albertirsa
   MAGYARORSZÁG
   telefon: +36 53 570 090
   fax: +36 53 370 206
   levél: infoiee@intermasgroup.com

   Nortene átadja a szót a kertészeknek

   Ossza meg a kerttel vagy terasszal kapcsolatos ötleteit a Nortene közösséggel. Ehhez néhány kattintással hozzon létre egy Nortene fiókot, és írja le gondolatait. A kert insprál, mi pedig adunk az Ön véleményére.

   A kertészkedés területén hamarosan friss hajtással szolgálunk: a Nortene levéllel, melynek köszönhetően Ön is követni tudja a kertészeti híreket és a Nortene.hu csapata által kidolgozott új termékeket.

   Fiókom, azonosítóm
   Még nincs NORTENE fiókom
   REGISZTRÁCIÓ
   Már van NORTENE fiókom
   Elfelejtette a jelszavát?
   NORTENE, Jogi nyilatkozat

   Jogi nyilatkozat

   Üdvözöljük a NORTENE márka weboldalán.
   A weboldal a következő URL címről érhető el: www.nortene.hu. Az alábbiakban  ismertetjük a weboldalunkon való navigációra vonatkozó  használati feltételeket.  Kérjük, olvassa el azokat figyelmesen, mivel a weboldal használatával feltétel nélkül elfogadja a jelen Használati feltételeket.

   A társaság neve: INTERMAS NETS S.A.
   Székhelye:  
   Ronda Collsabadell, 11 (Polígono industrial Collsabadell) 
   08450 Llinars del Vallès (Barcelona) Spanyolország
   Telefon: +34 93 842 57 00
   Fax: +34 93 842 57 01
   E-mail: infointermasnets@intermasgroup.com

   Weboldaltervezés és -készítés, Tervezés, Grafika, Informatikai fejlesztések és Tárhelyszolgáltatás: 
   KOREDGE
   Rue du Bois de la Courbe – Zac de Valentin Nord 25048 BESANCON Cedex
   https://www.koredge.fr
   contact@koredge.fr

   Személyes adatok gyűjtése

   Előfordulhat,  hogy bizonyos adatokat  (családnév, utónév, e-mail cím, születési dátum, lakóhely) kérünk Öntől, különösen, ha saját fiókot kíván létrehozni:  Ezeknek az adatoknak a gyűjtésére és közvetlen vagy közvetett kezelésére azért van szükség, hogy: 

   • Ön  játékokban, közvélemény-kutatásokban vagy vetélkedőkben vehessen részt;
   • hogy véleményt nyilváníthasson a közösségi blogon;
   • hogy névtelen statisztikát hozhassunk létre;
   • hogy navigációját testre szabjuk;
   • általában véve pedig, hogy a lehető legjobb ügyfélszolgálatban részesíthessük Önt.

   Személyes információk

   Minden személy hozzáférési, módosítási, helyesbítési  és törlési joggal rendelkezik a rá vonatkozó személyes adatok vonatkozásában (a 2004. augusztus 6-i törvény által módosított 1978. január 6-i adatvédelmi törvény értelmében). Ezt a jogát az alábbi weboldalon gyakorolhatja:  https://www.nortene.hu a " LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK" rovatban.  A  jelen Weboldalon gyűjtött személyes adatokról nyilatkozatban értesítettük  a CNIL független francia adatvédelmi hatóságot.

   Közzétett fényképek

   A Weboldalhoz való hozzáférést, valamint  a weboldal tartalmának a használatát az alábbi használati feltételek szabályozzák.  A Weboldalhoz való hozzáférés és azon való navigálás azt jelenti, hogy a látogató feltétel nélkül elfogadja a következő kikötéseket:

   Szellemi tulajdon

   A Weboldal az INTERMAS NETS S.A. társaság kizárólagos tulajdona, amely az egyedüli jogosult a weboldallal kapcsolatos szellemi tulajdonjogok és személyiségi jogok, nevezetesen a rajzok és modellek, a szerzői jog, a képekhez való jog  gyakorlására és hasznosítására, eredendő jogból kifolyólag vagy átruházás, illetve működési engedély folytán. 
   A Weboldal egészének vagy egy részének személyes vagy magán céltól eltérő, kereskedelmi célra történő  felhasználása, nevezetesen letöltése, másolása, továbbítása vagy bemutatása, szigorúan tilos.  

   Más weboldalakra történő hivatkozások

   A Weboldalra mutató hivatkozások létrehozása csak az INTERMAS NETS S.A. társaság előzetes írásos engedélyével  lehetséges, amely bármely pillanatban visszavonható. Az INTERMAS NETS S.A . társaság minden felelősséget elhárít  a Weboldallal kapcsolatban álló weboldalak tartalmára vonatkozóan.

   Letölthető tartalmak

   Az ezen a Weboldalon rendelkezésre bocsátott  letölthető tartalmak letöltésekor illetve felhasználásakor Ön kötelezettséget vállal a jelen Használati feltételekben foglaltak betartására.    A Letölthető tartalom mindennemű másolása, bemutatása, módosítása vagy terjesztése kifejezett engedélyezésünkhöz van kötve.  Minden ilyen jellegű engedélyezési kérelmet előzetesen el kell juttatni hozzánk az alábbi címre: contact@nortene.hu

   Cookie-k

   A 2002/58/CE európai direktíva rendelkezései értelmében a nortene.hu a  felhasználó azonosítása  érdekében cookie-kat alkalmaz.  Ha az internetező nem törli le őket, ezek a cookie-k öt (5) éven keresztül  lesznek tárolva az internetező számítógépén.  Minden internetezőnek lehetősége van letiltani a cookie-kat, úgy, hogy megnyomja a "cookie-k törlése" gombot az Internet/fül Biztonság elemére kattintva, tudomásul véve ugyanakkor, hogy törlésük korlátozhatja a weboldal használatát.  Egy cookie nem teszi lehetővé számunkra az Ön azonosítását.  Általában véve az ön számítógépének a mi weboldalunkon történő navigálásáról rögzít információkat (azokról az oldalakról, amelyeket meglátogatott, a látogatás dátumáról és időpontjáról), amelyeket későbbi látogatásai alkalmával leolvashatunk. 

   Az INTERMAS NETS S.A. felelőssége

   A törvény által engedélyezett feltételek között az INTERMAS NETS S.A. társaság semmilyen felelősséggel sem tartozik harmadik személy behatolása miatt bekövetkező pontatlanságért, mulasztásért vagy kárért, ami  módosítást idéz elő a Weboldalon rendelkezésre bocsátott információkban, vagy azokért a károkért, amelyeket engedéllyel nem rendelkező harmadik személy  hozzáférése okoz, vagy amelyek lehetetlenné teszik a Weboldalhoz való hozzáférést.
   A látogató tájékoztatást kapott róla, hogy az INTERMAS NETS S.A. társaság bármikor megszakíthatja az oldalhoz való hozzáférését karbantartási, biztonsági vagy más technikai okból kifolyólag.
   A Weboldalon bemutatott termékek nem képezik kereskedelmi ajánlat tárgyát, hanem annak a termékpalettának az általános bemutatását szolgálják, amelyet azokban az országokban forgalmazunk, amelyekben ez a weboldal elérhető. 

   Alkalmazandó jog

   A jelen feltételekre a francia jog vonatkozik.  A jelen Weboldalhoz való hozzáférésből vagy annak használatából közvetlenül vagy közvetetten adódó bárminemű jogvita elbírálására egyedül a francia jogszabályok vonatkoznak.

   A bloghoz való hozzáférés feltételei

   Előfordulhat, hogy a weboldalon rendelkezésükre bocsátunk egy  felületet ( "Blog"-ot), ami lehetővé teszi a kommunikációt.

   Minden természetes  (18 évet betöltött vagy annál idősebb, vagy fiatalkorúak esetében szülői engedéllyel rendelkező) és érvényes elektronikus címmel (e-mail) rendelkező  személy szabadon, ingyen és korlátlan időre feliratkozhat egy blogra.

   Online feliratkozás esetén a felhasználó kötelezettséget vállal, hogy szigorúan csak igaz, pontos, aktualizált és teljes információkat közöl magáról, amint azt a feliratkozási nyomtatvány kéri.  A felhasználó kötelezettséget vállal, hogy nem hoz létre hamis, mások megtévesztését szolgáló,  identitást.

   Minden felhasználó szabadon és ingyen férhet hozzá a bloghoz.  A Blog eléréséhez és használatához szükséges  valamennyi berendezés, valamint az elektronikus csatlakozás és kommunikáció költségei kizárólag a Felhasználót terhelik. 

   A Blog használatával Ön feltétel nélkül elfogadja, hogy betartja a hatályos törvényeket, a jó erkölcsöt, a jelen dokumentumban, valamint a Blog Használati Chartájában kifejtett elveket, valamint tiszteletben tartja mások jogait.

   Kérjük, jelezzen nekünk az alábbi címen minden olyan kommunikációt, amely ellentétes a hatályos törvényekkel  és/vagy a jó erkölccsel és/vagy a jelen dokumentumban kifejtett elvekkel és/vagy sérti mások jogait: contact@nortene.hu

    

   NORTENE, Charte
   Nortene Köztünk
   A Nortene termékeit kertészetek, mezőgazdasági képviseletek és nagy barkácsáruházak forgalmazzák. A termékeinket bemutató fotók alatti térképen megkeresheti az Önhöz legközelebbi viszonteladó Partnereinket. Weboldalunkon közvetlenül a végfelhasználóknak cégünk nem értékesít, ezért nem jelenítünk meg fogyasztói árakat. Információra van szüksége, vagy észrevétele van termékeinkkel, kertészeti témával vagy a honlapunk működésével kapcsolatban? A Nortene csapatának fontos az Ön véleménye, hamarosan válaszolunk kérdésére.
   «A boldogság a kertben terem»