Vissza a listához

 • 25
  Dekoráció / szerint : Nortene

  KISKERT AZ ABLAKPÁRKÁNYON: Hogyan neveljünk hagymás növényeket

  KISKERT AZ ABLAKPÁRKÁNYON: Hogyan neveljünk hagymás növényeket

  A hagymás növények gyönyörű színekkel díszítik az ablakot, illatosak, és gondozásuk sem igényel különösebb szakértelmet. Ráadásul egész évben gyönyörködhetünk bennük.

  A hagymás virágok a lágyszárú és évelő növények csoportjába tartoznak, amelyek föld alatti szervükön keresztül jutnak hozzá a tápanyagokhoz. Különleges fajtái rengeteg kiskertész szívét rabul ejtik.  Sokszínűségük, szépségük és illatuk időtálló dekorációt nyújt az otthon számára. 

   

  Mikor ültessük el őket?

  A hagymás növényeket évi kétszer ültethetjük el: az ősszel és a tavasszal.

  • A tavaszi hagymások: A tél elteltével, amikor már az időjárás is jobbra fordul, elültethetjük hagymásainkat, amelyek a nyáron és az ősszel ajándékoznak meg minket virágokkal. Ültessen ilyenkor hóvirágot, kardvirágot, dáliát vagy gyöngyikét!

   

  • Az őszi hagymások: Tavasszal virágzanak, és októberben vagy novemberben kell őket elültetni. Ilyenkor a kertbe is ültethetjük őket, mert ebben az időszakban kellően nedves a talaj a növekedésük serkentéséhez. A téli fagyok miatt sem kell aggódni. A hagymások az ősszel felkészülnek a nyugalmi időszakra, és ellenállnak a hidegnek. Próbálkozzon krókusszal, jácinttal, liliommal, nárcisszal, boglárkával vagy tulipánnal!

   

  A LEGNÉPSZERŰBB HAGYMÁSOK

   

  Hová ültessük őket?

  A hagymás növények számtalan helyen jól érzik magukat: ültessük őket cserépbe vagy ládába, melegházba, magaságyásba, vagy akár egy csészébe vagy régi befőttesüvegbe, gyertyás pohárkába! Eressze szabadon fantáziáját, és hasznosítsa újra a felhalmozott bödönöket!

   

  Hogyan ültessük el őket?

  Elültetésük nem bonyolult dolog:

  • Keressünk egy napsütéses, jól szellőző, nem túl meleg helyet!
  • Egy kisebb kézi ásó segítségével készítsünk egy 4-5 cm-es gödröt, és helyezzük bele a gumót úgy, hogy a hajtás helye a felszínen maradjon! Ha nagyobb gumóval van dolgunk, a mélyedés is legyen nagyobb!
  • Miután belehelyeztük a hagymát a földbe, takarjuk be a kiásott kupaccal, és szórjunk trágyát a tetejére (a kertészetekben különbözőféle trágyák vásárolhatók).  Öntözzük rendszeresen, de figyeljünk rá, hogy ne áraszuk el a földet!

   

  Teremtsen tavaszt otthonában hagymás növényekkel! Ültesse őket a kertbe, a teraszra vagy egy benti ablakpárkányra! Halmozzon el egy sarkot növényekkel; amellett, hogy dekoratívak, számos jótékony hatással szolgálnak, és növelik a jó közérzetet.

Archívum