Vissza a listához

 • 20
  NÖVÉNYVÉDELEM / szerint : Nortene

  3 BIZTOS TIPP A SAJÁT PALÁNTÁK NEVELÉSÉHEZ

  3 BIZTOS TIPP A SAJÁT PALÁNTÁK NEVELÉSÉHEZ

  Bár még mindig körbevesz bennünket a hideg, egyesek már kezdenek hozzálátni a kerti munkákhoz. Az első magok elvetéséhez ez a legideálisabb időszak.

  HOL ÉS MIKOR VESSÜNK, ÉS HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

  A meleg-igény minden egyes növény esetében különbözik, vagyis egyeseket beltérben kell elültetni (ültetőtálcákban, dugványozókban vagy edényekben), másokat pedig védett helyre (hidegágy vagy fóliasátor) vagy éppenséggel szabadföldbe. Bármit is ültetünk el akár beltéren akár kültéren, tudnunk kell, hogy milyen eszközöket válasszunk, hogy biztos sikereket érjünk el!

  A továbbiakban szeretnénk megmutatni a NORTENE három olyan hobbikerti termékét, melyek hatékony segítőink lesznek a kerti munkánk során.

   

  • HEATING GROW: Fűtött mini üvegház palánták neveléséhez (Két tálcával, filccel és 1,5m hosszú kábellel az EU szabványoknak megfelelően)

  Ez az innovatív megoldás lehetővé teszi a palánták gyorsabb növekedését a benne található fűtésnek köszönhetően. Ne töltsön sok időt a zöldség- és virágpalánták nevelésével! Ezzel a mini üvegházzal egyszerű lesz a dolga, mert fenntartja a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat az üvegházon belül, így palántáink gyorsabban növekednek.

   

  Ez az állítható méretű harmonika alagút lehetővé teszi, hogy a fóliát az ágyás méretéhez alakítsuk. A fóliatakarással akár hideg időben is megfelelő hőmérsékletet biztosíthatunk a magok és a palánták növekedéséhez, mely korábbi betakarítást eredményez. Könnyű elhelyezni és mozgatni, valamint a szellőztetést is lehetővé teszi. Ellenáll az UV sugárzásnak, így akár több évig is használható.

   

  A fólia alatti növények gyorsabban növekednek, ezáltal korábban lehet azokat betakarítani. Véd az esőtől, széltől és fagytól. A duplafalú fóliaalagutat akár már februárban felállíthatjuk a veteményes fölé, mert napsütéses időben akár 15-20˚C is kialakulhat alatta. Mivel a csapadék nem jut be a fóliaalagút alá, így ügyeljünk a megfelelő locsolásra. Anyaga UV stabil, így sok szezonon át hasznát vehetjük!

   

  Nagyon sokan élnek olyan házban, melyhez csupán egy picinyke föld tartozik. Nincs azonban lehetetlen: aki kertészkedni szeretne, egy aprócska területen is megteheti! 2023 a kísérletezés éve lesz, a már jól ismert fajtákon kívül próbáljuk ki az  újdonságokat. Vessünk olyan fűszernövényeket, amelyeket korábban még soha, és például paradicsomból is teszteljük le a pirostól eltérő színűeket! Megéri! Mert a kert maga a BOLDOGSÁG! 

Archívum