Vissza a listához

 • 29
  Jan.
  KÜLTÉRI KIEGÉSZÍTŐK / szerint : Nortene

  JARDÍN KERETEK: DÍSZÍTSD ÉS HATÁROLD LE EGYSZERŰEN

  JARDÍN KERETEK: DÍSZÍTSD ÉS HATÁROLD LE EGYSZERŰEN

  Bármilyen időpont megfelelő ahhoz, hogy felkészítsd a kerted, és most ideális az időszak, hogy ez előtt készre hozza, mielőtt eljönne a tavasz, és a növények elkezdenek kihúzni.

  MI IS AZOK A KERTI KERETEK VAGY KERTI BORDÁK?

  A kerti keretek tökéletesek a terek zónázásához és a terület határolásához, miközben rendet teremtenek magában a kertben. Velük növénykompozíciókat hozhatunk létre, kialakíthatunk virágágyásokat, sőt kijelölhetünk utakat is.

   

  TÍPUSOK ÉS ANYAGOK:

  Különböző formátumok és anyagok léteznek, amelyek alkalmazkodnak a terület jellemzőihez vagy a kezedben lévő projekthez. Ezért érdemes megismerned az összes piacon elérhető lehetőséget, és kiválasztani azt, amelyik a legjobban megfelel az igényeidnek.

  Megtalálhatod rugalmasnak vagy merevnek, és nagyon változatos anyagokból. A rugalmasak általában tekercs formájában vannak kiszerelve, nagyon egyszerűen telepíthetők, és lehetővé teszik különböző tervezések kialakítását. Attól függően, hogy hogyan rögzíted őket, láthatóbbak vagy kevésbé láthatók lehetnek, beolvadva a térbe vagy optikailag eltűnve a föld alatt. A merevek esetében általában dekoratívabb a szerepük.

   

   

  FÉM KERTI BORDÁK:

  Ha hagyományos stílust szeretnél a kertedbe, a fém kerti bordák nagyszerű társaid lesznek. A Classic Metal Border bármely teret díszít egy időtlen klasszikus megjelenéssel, amely soha nem megy ki a divatból. Emellett ez a modell epoxival van festve, ami vízállóvá teszi, és megakadályozza a korróziót.

   

   

  MŰANYAG KERTI BORDÁK:

  A szintetikus anyagok magas tartósságot biztosítanak, ellenállnak mindenféle időjárási viszontagságnak, és UV-védelmet tartalmaznak. Emellett általában versenyképes árakkal rendelkeznek, és gyakorlatilag nincs szükség karbantartásra. A Bark Border vagy a Greenborder műanyagból készül, tehát újrahasznosíthatod, ha valaha le kell cserélned őket, csak helyezd el a sárga konténerbe.

  Mások, mint a Woodtec Border modell, műanyagot tartalmaznak fa rosttal keverve, így megőrzi a műanyag rugalmasságát és ellenállását, miközben megőrzi a fának a természetes és meleg megjelenését.

  Farm Border és Sierra Border nagyon dekoratív hatású keretek, köszönhetően kerekített oszlopjaiknak. Hasznosak lehetnek magasabb fákkal vagy növényekkel körülvett területek kijelöléséhez.

   

  FA KERTI BORDÁK:

  Ha a természetes megjelenést részesíted előnyben, találsz rugalmas modelleket, mint az Argus, vagy mereveket, mint a Bamboo Border vagy a Talos Roll. Ez a fajta anyag melegséget, ruszticitást és karaktert ad a környezetnek. Ne felejtsd el évente kétszer felvinni egy faolaj-védőt a tartósság meghosszabbítása és a természetes megjelenés megőrzése érdekében. Helyezd el őket sötét leveles növényekkel, és egy nagyon dekoratív színkontrasztot fogsz elérni!

  TELEPÍTÉS:

  A kerti bordurák könnyen telepíthetők: általában tartalmazzák a rögzítéshez szükséges kiegészítőket, vagy önmagukon állnak (maguktól tartják meg egymást). Találsz olyan kattintással rögzítő rendszereket is, vagy egyszerűen a földbe szúrható fém tüskékkel.

  Mint láthattad, a kerti keretek ideálisak a kertben való elválasztások kialakításához. Ideálisak virágágyások kijelöléséhez és dekoratív módon elrendezett növekedést biztosítanak a növényeknek más területektől való megkülönböztetésével.

  Tudod már, melyikkel szeretnéd felkészíteni a kertedet? Láthatod, rengeteg modell és különböző tervek állnak rendelkezésedre, hogy egyedi teret teremts!

   

Archívum