Vissza a listához

 • 29
  Jan.
  KÜLTÉRI KIEGÉSZÍTŐK / szerint : Nortene

  KERTI ÁGYÁSSZEGÉLYEK: DEKORATÍV ÉS EGYSZERŰ TÉRELVÁLASZTÁS

  KERTI ÁGYÁSSZEGÉLYEK: DEKORATÍV ÉS EGYSZERŰ TÉRELVÁLASZTÁS

  A kora tavasz ideális időszak arra, hogy a növények ébredése előtt elkezdjük a tervezgetést: fontos, hogy el tudjuk dönteni, kertünk mely részére milyen növényeket szánunk az év során. Az utak, ágyások kialakításához, a határvonalak meghatározásához ma már számos kiváló minőségű és esztétikailag is sokszínű terméket vásárolhatunk. Lényeges szempont a választásban, hogy a talaj szintjével azonos síkban kívánunk-e elhatárolni felületeket, vagy jobban kedveljük a kiemelkedő, kiskerítés jellegű, dekoratív szegélyeket.

  ISMERI AZ ÁGYÁSSZEGÉLYEINKET?

  Tökéletes megoldást jelentenek különböző felületek elhatárolásához és kerti zónák kialakításához, emellett hozzájárulnak a rend kialakításához a kert egész területén. Segítségükkel kreatív növénykompozíciókat hozhatunk létre, virágágyásokat és akár utakat is kijelölhetünk.

   

  TÍPUSOK ÉS ANYAGOK:

  Különböző formájú és anyagú ágyásszegélyek léteznek, melyek kiválasztásánál fontos szempont a terület jellege és a kialakítás módja. Ezért érdemes megviszgálni az összes piacon elérhető lehetőséget, és kiválasztani azt, amelyik a legjobban megfelel az igényeknek.

  Léteznek rugalmas és merev ágyásszegélyek. A rugalmasak általában tekercs formájában vannak kiszerelve, nagyon egyszerűen telepíthetők. Rögzítésüktől függően léteznek magasabb és alacsonyabb fajták, attól függ, mennyire látszanak ki a földből. A merev ágyásszegélyek inkább díszítő szerepet játszanak.

   

   

   

   

  FÉM KERTI ÁGYÁSSZEGÉLYEK:

  Ha a hagyományos stílust kedveljük, a fém kerti szegélyek nagyszerű választásnak tűnnek. A Classic Metal Border bármely kertbe beillik az időtlen klasszikus megjelenésével, mely soha nem megy ki a divatból. Emellett speciális festése vízállóvá teszi, megakadályozva a  korróziót.

   

   

  MŰANYAG ÁGYÁSSZEGÉLYEK:

  A szintetikus anyagok magas tartósságot biztosítanak, ellenállnak mindenféle időjárási viszontagságnak, valamint az UV sugárzásnak is, így gyakorlatilag nincs szükség karbantartásra. Emellett általában versenyképes árakkal rendelkeznek. A  Greenborder műanyagból készül, tehát újrahasznosítható. Ha valaha le kell cserélni, csak a megfelelő szelektív gyűjtőbe kell helyeznünk.

  A Woodtec Border modell műanyagot tartalmaz fa rosttal keverve, így megőrzi a műanyag rugalmasságát és ellenállását, miközben a fa természetes és meleg megjelenését tükrözi.

  A Farm Border klasszikus stílusú műanyag ágyásszegély virágágyások, gyalogutak, zöldségágyások, gyepesített területek dekoratív körül határolásához.

   

   

   

   

   

   

  FA ÁGYÁSSZEGÉLYEK:

  Ha a természetes megjelenést részesíti előnyben, figyelmébe ajánljuk a Bamboo Bordert vagy a Talos Rollt. Ezek rusztikusak és melegséget kölcsönöznek a környezetüknek. Érdemes évente lekezelni azokat a hosszabb élettartam érdekében. Ha sötét levelű növények közelébe helyezzük ezeket a szegélyeket, nagyon dekoratív színkontrasztot érhetünk el!

  TELEPÍTÉS:

  A kerti ágyásszegélyek könnyen telepíthetők: általában tartalmazzák a rögzítéshez szükséges kiegészítőket, vagy önállóan megállnak. Néhány összepattintható, vagy egyszerűen a földbe szúrható fém tüskék segítségével.Tökéletes családi program kicsiknek és nagyoknak!

  Reméljük sikerül a legmegfelelőbb megoldást megtalálni a széles ágyásszegély választékunkból! Csodás ketészkedést kívánunk!!!

   

Archívum