Vissza a listához

 • 05
  Május
  Belátás korlátozás / szerint : Nortene

  FÉM HÁLÓK/ BELÁTÁSKORLÁTOZÓK: MELYIK AZ IGAZI?

  FÉM HÁLÓK/ BELÁTÁSKORLÁTOZÓK: MELYIK AZ IGAZI?

  #NORTYMEGOLDÁS Vége a mozinak, szomszédok!

  A jó idő beköszöntével eszünkbe jut, hogy mennyire szeretünk a szabadban lenni. Eszünkbe jut, hogy mennyire hiányzott már a napozás, egy jó könyv olvasgatása kertünk árnyékos szegletében, egy finom vacsora elfogyasztása a teraszon – és ekkor hirtelen olyan érzésünk támad, mintha valaki figyelne bennünket.
  Biztosítsa a nyugalmat és a privát szférát belátásgátló hálóval!

  A NORTENE számos megoldást kínál, melyek könnyen és gyorsan telepíthetők, gazdaságosak és ellenállók is; a műanyag, fém vagy szőtt hálók gondoskodnak az erkélyek és az elkerített részek háborítatlan élvezetéről. Azonban már annyiféle hálóval találkozhatunk a piacon, hogy nehéz eldönteni, melyik felel meg az igényeinknek. Ebben szeretnénk ma segíteni egy kicsit. 

  Fém, szintetikus vagy természetes anyag?

  Teljes vagy részleges takarást biztosítanak, és rengeteg színben kaphatók. Hálónk kiválasztásakor meg kell gondolni, hogy milyen mértékű takarásra van szükségünk, és hogy mennyire legyen időjárásálló az anyag, mivel folyamatosan ki lesz téve az időjárás viszontagságainak. Ezért fontos, hogy olyat keressünk, amely bírja az UV-sugárzást és a nedvességet, illetve ellenáll a szélnek. A következő lépésben érdemes meghatározni az anyagot. Mutatjuk, hogy mit, mikor érdemes használni:

  • Fém hálók:

  Már biztosan sokszor találkozott velük: elsődleges feladatuk nem a takarás, hanem a területek elkülönítése. Tökéletes választás biztonsági célokra és olyan területek elkerítésére, ahová nem szeretnénk, ha például a gyerekek bemennének. A háziállatoknak való tér kialakításához is ideális. Galvanex és Fensanet termékeink rendkívül ellenállók, és alacsony takarást biztosítanak, hogy szemmel tarthassuk a dolgokat.

   

  • Szintetikus belátáskorlátozók:

  A műanyag hálók végtelen mennyiségű dizájnban és típusban kaphatók.Fontos megjegyeznünk, hogy nem biztosítanak teljes takarást, mert át kell engedniük a szelet, hogy elkerüljék a „vitorlaeffektust”, pontosan ezért csak 80-90%-os takarást várhatunk el tőlük.

  Létezik több megoldás, köztük olyan is, amiket a természet inspirált, mint amilyen például a Plasticane vagy a Fency Wick.

  • Szintetikus szőtt hálók:

  Ha teljes takarásra vágyunk, szövet hálót kell választanunk. Tényleg olyanok, mintha szövetből készültek volna; teljesen beleolvadnak a környezetükbe, és otthonossá teszik a kültereket. Ha a modern és minimalista stílust kedveli, kiváló választás lehet az Everly, ha pedig az egyedi és letisztult megoldások részesíti előnyben, akkor a Havana.

   

  • Természetes kerítések:

  Ha tengerparti hangulatra vágyunk vagy a természetesség hívei vagyunk, kiváló megoldást nyújtanak a nád- illetve bambuszkerítéseink, melyek kültéren erkélyre, teraszra vagy a kerítésre, illetve beltéren dekorációs célra is alkalmasak, mint például Naturcane, Bamboocane.

  Csak fel kell helyezni, és kész is! De, hogy helyezzük fel?

  A belátásgátló hálók felhelyezése pofonegyszerű. Ráadásul karbantartást sem igényel, ezért több időnk jut a kinti kikapcsolódásra.

  A háló felhelyezése:

  • Nyissuk ki: Gurítsuk ki a hálót: általában 3, 5 vagy 10 méteres gurigákban kaphatók, de a nagyobb területekre akár 25 vagy 50 méteres kiszerelésekben is megvásárolhatók.
  • Vágjuk méretre: Vágjuk le a felesleges részeket, hogy pontosan illeszkedjen a takarni kívánt területhez! Aggodalomra semmi ok, a Nortene hálók könnyen vághatók, elég hozzá egy jó olló vagy harapófogó
  • Rögzítsük: A hálók rögzítéshez elengedhetetlen egy stabil alap, amihez a belátásgátlót megfelelően hozzá lehet fogatni. Ezt követően rögzítsük a rudakhoz a megfelelő eszközökkel, például kötegelővel, tűzőkapcsokkal, klipszekkel vagy rögzítőkkel!

   

  Így már zavartalanul élvezheti a jól megérdemelt szabadidejét, családja vagy barátai körében!

Archívum