Vissza a listához

 • 01
  Kültéri kiegészítők / szerint : Nortene

  MÁRCIUSBAN A KERTBEN

  MÁRCIUSBAN A KERTBEN

  #NORTYPEDIA Kerti teendők tavasszal

  Lassacskán beköszönt a tavasz, egyre melegebb az időjárás, és hosszabbodnak a nappalok. Egyre több időt töltünk a szabadban, és végre az ablakokat is hosszabb ideig nyitva hagyhatjuk, hogy gyönyörködjünk a kertben. Ma ötletekkel és javaslatokkal szolgálunk, amelyek segítségével márciusban tip-toppá varázsolhatja a kertjét

  A kertben és a teraszon:

  • Gyomtalanítsunk:

  A gyomok igazi bosszúságot tudnak okozni gondozott kertünkben, ha nem figyelünk oda időben.  Márciusban vegyük elő kedvenc kerti kesztyűnket, és lehetőleg gyökerestül húzzuk ki az összes nem kívánt növényt a földből. Ha vegyszerek nélküli megelőzést választ, használjon talajtakarókat: a WEEDSOL polipropilénből, a FLAXHEMP vagy JUTESOL pedig 100%-ig természetes anyagból készül. A talajtakarók további előnye, hogy mivel használatukkal kevesebb víz párolog el, kevesebb öntözésre lesz szükség.

   

   

  • Öntözzünk rendszeresen:

  Öntözze növényeit kora reggel vagy késő délután, mert napközben a hirtelen hideg víz a felmelegedett talaj felső rétegében lévő hajszálgyökereket károsíthatja.

  • Ültessünk adott területenként:

  A növényeknek napfényre van szükségük a növekedéshez, ezért a fényigényüket figyelembe véve ültessük el őket a megfelelő helyre. Ha nem tudjuk biztosítani ezeket a feltételeket, árnyékolással oldjuk meg a problémát. SUNNET napvitorláink és SUN-NET árnyékolóhálóink tökéletes megoldást nyújtanak!

   

  • Metsszük meg a rózsákat:

  A rózsákat márciusban vagy áprilisban kell megmetszeni.  A vesszőt mindig a rügy fölött 5-10 mm-el vágjuk el. A metszlap a rügy felől az ellentétes oldal felé lejtsen. Ne ijedjünk meg a ritkítástól, csak néhány erős vesszőt tartsunk meg apróbb elágazásokkal, hogy dús, sok virágot hozó rózsatövet nevelhessünk évről-évre.

  Mit ültessünk tavasszal?

  Tipikus tavaszi virágaink: Árvácska, Százszorszép, Kankalin.

  Figyeljünk rá, hogy az ősszel elültetett hagymás virágainkat nehogy megsértsük, mikor az új növényeket ültetjük a talajba.

  - Nefelejcset

  - Vasfüvet

  - Hortenziát

  - Szellőrózsát

  - Begóniát

  - Léggömbvirágot

  - Díszhagymát

  - Jácintot

   

  A konyhakertben:

  • Közkedvelt napjainkban a magaságyás, melyben friss, az egész család számára biztos kedvenc zöldégeket termeszthetünk. Ültetéskor használjunk LABEL jelölő táblákat, STEEL PLAST támasztó karókat, TOMATOCLIP kötözőket.
  • Segítsünk a gyökereknek megtartani a hőmérsékletet és a nedvességet egy réteg falevéllel, szalmával vagy FLAXHEMP/JUTESOL/WEEDSOL talajtakaróval!
  • Öntözzünk többet, hogy kompenzáljuk a melegebb időjárást
  • Gyomtalanítsunk
  • Figyeljünk a kártevőkre! Mindenki élvezi a tavaszi időjárást – a kártevők is. Ellenőrizzük rendszeresen a leveleket, gyökereket és terméseket!
  • Mit ültessünk tavasszal?

Archívum